Wat is Hypnose en hoe kan het jou helpen!

 

Hypnose? Wanneer doe je dat dan? Nou, het komt eigenlijk wel dagelijks voor dat je in een soort van staat van hypnose bent.

Bijvoorbeeld wanneer je auto aan het rijden bent, je gedachten raken gefocust op iets wat bij je speelt, je dachten glijden af naar het onderwerp dat je bezig houdt, maar ondertussen ben jij op de weg aan het rijden met medeweggebruikers en kom je uiteindelijk aan op je bestemming zonder een ongeluk te krijgen.

Of wanneer je bezig bent met een hobby, bijvoorbeeld een puzzel maken, je zakt zo diep weg in alle puzzelstukjes, wanneer je opkijkt zie je dat er een volledig uur is verstreken zonder dat je er erg in hebt gehad. Deze staat van focus noemen we binnen hypnose ook wel een trance.

Wanneer je in een trance bent zit je in een geconcentreerde staat van aandacht, waarbij het bewuste en het kritische denken meer naar de achtergrond verdwijnt. Je bent in staat om nu veel meer naar je diepere gevoel, emotie en herinneringen te komen. Het onderbewuste vormt de basis van ons gedrag.  

Het onderbewustzijn.

Wanneer je wilt werken aan het onderzoeken van je eigen belemmeringen, emoties, gevoelens en je doelen in het leven, kan de trance van hypnose je helpen om voorbij het kritisch denken te komen. Vanaf je vroege jeugd wordt je denken gevormd door allerlei factoren zoals je opvoeding, je omgeving zoals je school of de buurt waarin je opgroeit, de mensen die je ontmoet. Al deze herinneringen worden als gedragspatronen opgeslagen. Door voorbij het denken en analyseren te komen, kunnen we in het onderbewuste zoeken naar oplossingen omdat daar alles ligt opgeslagen. Door zaken in het onderbewuste te veranderen kunnen we ook het bewuste, het dagelijkse doen en laten, beïnvloeden. Op die manier kun jij jezelf bevrijden van zaken die je belemmeren.

 

Zie bovenstaand figuur.

 

Het omzetten van negatieve gevoelens door hypnose!

Daar je belemmeringen zijn opgeslagen in het onderbewuste volgen we binnen hypnotherapie het pad terug naar de situatie waar de negatieve emotie of het negatieve beeld is ontstaan. Dit noemen we de regressie. De negatieve emotie vormt de blokkade in het onderbewustzijn en dit werkt dan door in je dagelijkse leven of wel in het bewust zijn. Door de emotie aan te pakken zorgen we ervoor dat het bewuste en het onderbewuste weer in balans zijn en jij vrijer kan leven.

 

De sleutel ben jezelf.

Wat dus het bovenstaande zegt is dat jij als persoon de sleutel in handen hebt om direct verandering in jezelf en in je eigen leven op te pakken. Als therapeut ben ik slechts een begeleider maar niet de oplosser van je belemmeringen. Je doet het dus zelf.

 Om een sessie te laten slagen:

  • heb jij zelf de wens om je leven te veranderen middels hypnose.

  • sta je verder open voor suggesties die tijdens de sessie worden gegeven.

  • heb je vertrouwen in mij als begeleider tijdens je reis naar je zelfontdekking.

  • kun jij je tijdens de sessie goed ontspannen en volg je mijn instructies

  • zorgt jouw verbeeldingskracht voor het succes van je eigen heling.

OMNI hypnotherapie is een hele praktische vorm van hypnose. Hierbij gaan we niet alle problemen en situaties diagnosticeren, in plaats daarvan gaan we direct naar de negatieve emoties en zien we dat als het vertrekpunt. Bijvoorbeeld, jij kunt niet goed slapen, middels regressie kunnen we dan gelijk naar de negatieve emotie die zorgt in het dagelijkste leven dat jij niet goed kunt slapen. Hebben we de oorzaak te pakken dan zien we dat als vertrekpunt en al het andere hoeft niet altijd direct relevant te zijn.

 

Elefantis4u is in geval van geschillen aangesloten bij het GAT. Het GAT is een onafhankelijke geschillencommissie erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. CAT-registratienummer: 81832022-07-04.  Verder is de OMNI Hypnotherapie opleiding erkend door KTNO. Klik op de logo's van het GAT/CAT en OMNI voor meer informatie. Voor klachten kunt u terecht bij het CAT.